¾ szklanki śmietany 30%
15 dag mielonego białego sera
2 pomidory
po pół pęczka natki pietruszki, koperku i szczypiorku
płaska łyżka żelatyny
sól, pieprz do smaku
gałązki natki pietruszki i koperku do dekoracji
Ziołowe kopczyki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Odstaw do wystygnięcia. Natkę pietruszki, Koperek i szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Wymieszaj z białym serem. Śmietanę Ubij i połącz z serem. Dopraw solą i pieprzem. Mieszając, dodawaj masę po łyżce do żelatyny.
2.Serek ziołowy przełóż do 8 małych filiżanek i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę, aby Stężał.
3.Pomidory umyj i pokrój w drobną kostkę. Ułóż na talerzykach. Na wierzch połóż wyjęte z Filiżanek serowe kopczyki. Udekoruj gałązkami natki i koperku.
Porady
Serowe kopczyki świetnie smakują z owocami. Zamiast ziół do sera możesz więc
Dodać drobno pokrojoną mieszankę owoców z puszki. Podawaj je wtedy na kleksie z bitej
Śmietany.
Komentarze