złociste pieczarki z kruchą fasolką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

lekkie pyszne i sycące danie lub dodatek do dania głównego

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki świeże: 40 dekagramów
    - fasolka zielona: 40 kilogramów
    - sos sojowy do smaku: 20 mililitrów

Złociste pieczarki z kruchą fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka i pieczarki 1. Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na złoto na maśle. Fasolkę mrożoną lub świeżą wrzucamy na osoloną gotująca się wodę i gotujemy 8 min..Odsączamy i wsypujemy na patelnię do podsmażonych pieczarek.Wszystko razem przesmażamy chwilkę na koniec dodając sosu sojowego do smaku.Wykładamy na talerz i posypujemy posiekanymi prażonymi migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy