Złota suróweczka z marchewki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiąca marchewka z delikatna dymka i wyrazistym winegretem z miodem i pieprzem cayenne. Doskonała surówka do dań mięsnych i ryb.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 sporych marchewek
    pęczek dymki
    winegret:
    2 łyżki miodu
    2 łyżki octu
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól, czarny pieprz, pieprz cayenne

Złota suróweczka z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew myjemy, obieramy i kroimy w małe słupki (julienne). Dymkę siekamy.
    Składniki na winegret umieszczamy w słoiku i dokładnie wstrząsamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Warzywa polewamy sosem i zostawiamy na około godzinę do przegryzienia smaków.
    Serwujemy z mięsami lub rybą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy