Zmieszane kapusty

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczna kapusta jako dodatek do obiadu i smaczna z pieczywem.

  • 50 min

Składniki:

  • kapusta świeża 1 główka mała
    kapusta kiszona 2 słoiki ok1l
    cebula 2 szt
    wędlina ok 60 dag
    smalec 2 łyżki
    liść laurowy
    mąka
    sól
    pieprz

Zmieszane kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Kapustę kiszoną zalać wodą i postawić do gotowania w osobnym garnku.Dodać liść laurowy i posolić. Ugotowaną kapustę świeżą dodać do gotującej się kiszonej kapusty.Dodać też pokrojoną, podsmażoną na smalcu cebulę i podsmażoną na reszcie smalcu kiełbasę. Przed dodaniem kiełbasę oprószyć mąką i dopiero dodać do kapusty wymieszać, doprawić do smaku. Chwilę wszystko razem pogotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy