Żołądki drobiowe ala gulasz

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, syte, rozgrzewające danie

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g żołądków gęsich
    300g kiełbasy kminkowej
    350g pieczarek
    duża cebula
    duża marchewka
    duża pietruszka
    papryka czerwona
    liść laurowy
    ziele angielskie
    1/2 łyżeczki kurkumy
    szczypta ostrej papryki
    majeranek
    sól, pieprz do smaku
    pęczek koperku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki sosu sojowego
    około 2 łyżki maki ziemniaczanej
    2 łyżki masła

Żołądki drobiowe ala gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone żołądki i kiełbasę pokroić w paski, dodać pokrojone w kostkę warzywa oprócz papryki,ziele i liście laurowe , zalać wodą tak aby przykryła wszystkie składniki.
    Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z czosnkiem.
    Dodać do żołądków, gotować do miękkości.
    Dodać pokrojoną w paski paprykę i resztę przypraw.
    Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, dodać do gotującej się potrawy, gotować jeszcze przez chwilę.
    Na koniec dodać drobno posiekany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy