Żołądki z Indyka w sosie myśliwskim

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

uwielbiam podroby a szczególnie żołądki, doprawione odpowiednio są pyszne

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg żołądków z indyka
    • 1 mały słoik papryki konserwowej
    • ½ słoika ogórków konserwowych
    • 20 dag pieczarek
    • Chili
    • Koncentrat pomidorowy
    • Sól
    • Vegeta
    • 2 łyżki mąki pszennej

Żołądki z indyka w sosie myśliwskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Zalewamy wodą i z dodatkiem Vegety gotujemy.
  • papryka 2. Paprykę kroimy na małe plasterki i dokładamy do żołądków.
  • pieczaraki 3. Pieczarki również kroimy i dodajemy do żołądków
  • ogórki 4. Do samą czynność robimy z ogórkami .
  • przecier 5. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowe, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i doprawiamy chili.
  • zaprawka 6. Mąkę rozrabiamy z wodą zimną i hartując dodajemy do żołądków, chwilkę gotujemy.
  • danie 7. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy