Zrazy Drwala

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonała uczta dla prawdziwych mężczyzn.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg szynki wieprzowej
    0,25 kg mięsa mielonego z łopatki
    jajko
    1 cebula
    0,5 papryki czerwonej
    2 ostre papryczki
    0,5 pęczka natki pietruszki
    mięta
    rozmaryn
    ostra mielona papryka
    pieprz ziołowy
    sól, pieprz

Zrazy drwala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę umyć i osuszyć. Pokroić w plastry następnie delikatnie rozbić. Dodać miętę, rozmaryn, ostrą mieloną paprykę, pieprz ziołowy, pieprz, sól. Skropić oliwą. Pozostawić na noc w lodówce.
  • 2. Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, paprykę, natkę pietruszki, miętę, ostre papryczki, pieprz i sól do smaku. Wymieszać farsz do uzyskania jednolitej masy.
  • 3. Z przygotowanego farszu uformować kulki następnie każdą kulkę zawinąć w plaster szynki. Tak przygotowane zrazy smażyć z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Na sam koniec aby uzyskać sos podlać wodą .

Porady

Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami oraz zestawem ulubionych surówek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.96 (189 ocen)

obiad drwala