Zrazy w sosie

0 (0 ocen)

Pyszne, łatwe w przygotowaniu i zawsze zaskakują nowych smakoszy.

Składniki:

  • kilogram karkówki
    150 gram pieczarek
    marynowana papryka
    sól
    pieprz
    łyżka śmietany 18%
    3 średnie marchewki
    kostka rosołowa ( najlepiej drobiowa)
    zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy
    drewniane wykałaczki

Zrazy w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki kroimy w plasterki. Mięso przygotowujemy jak na kotlety schabowe- kroimy i lekko rozbijamy. Na każdy kładziemy kilka plastrów pieczarek, kawałek papryki marynowanej, solimy i pieprzymy do smaku, można też dodać zioła prowansalskie. Wszystko zawijamy w rulonik i wbijamy wykałaczkę tak, żeby się nie rozpadło. Obsmażamy na patelni razem z pokrojonymi marchewkami. Przekładamy do garnka z lekko podgrzaną już wodą. Wodę solimy, dodajemy też kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy. Gotujemy około godziny, dodajemy kostkę rosołową, zioła prowansalskie i przyprawiamy wedle uznania. Na koniec dodajemy łyżkę śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy