Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy po plasterku sera mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzany oleju.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podlewamy wodą.
3.Boczek kroimy w drobną kostkę przesmażamy i łączymy z kapustą.
4.Pod koniec gotowania doprawiamy octem, pieprzem oraz cukrem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i wykładamy na zrazy. Danie gotowe. Smacznego.
Komentarze