Zrazy z sosem musztarda-ketchup

0 (0 ocen)

  • 50 min

Świetny dodatek do obiadu.

  • 50 min

Składniki:

  • 7 plastrów schabu wieprzowego
    5 kawałków papryki konserwowej
    5 szt. Ogórków konserwowych
    Sos musztarda-ketchup
    2 kostki mięsne
    mąka
    Wykałaczki

Zrazy z sosem musztarda-ketchup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu delikatnie rozbijamy młotkiem. Każdy płat smarujemy sosem. Ogórki i paprykę kroimy na paseczki i układamy na posmarowany plaster po 2 kawałki wszystkiego. Zawijamy i spinamy wykałaczkami. Każdy zraz obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Usmażone przekładamy do wody z kostkami mięsnymi i gotujemy ok. 30 min. na małym ogniu. Wyjmujemy i studzimy, a z wywaru robimy sos zaprawiając go mąką. Podajemy z surówką.

Komentarze

Podobne przepisy