Zrazy z wątróbki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie jest bardzo smaczne i nadaje się na niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 plastrów wędzonego boczku
    60 dkg wątróbki
    3 kwaśne jabłka
    Pół papryki
    Kawałek pora
    8 łyżek oleju
    Majeranek,pieprz i sól

Zrazy z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę pokroić w cienkie,ukośne plastry tej same szerokości,co plastry boczku.Ułożyć plastry wątróbki na plastrach boczku.
  • 2. 1 jabłko,paprykę i kawałek pora pokroić w paski.Na każdym plastrze wątróbki ułożyć paski papryki,jabłka i pora.Zwijać zrazy oraz spinać wykałaczkami.
  • 3. W rondlu rozgrzać olej i smażyć zrazy z obu stron po 5 minut.Podlać 1/3 szklanki wody i dusić jeszcze przez 10 minut.
  • 4. Pod koniec dodać pozostałe kawałki jabłek obsypane majerankiem i paski papryki.

Porady

Według mnie najlepiej smakują z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy