Zrazy zanurzone w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięso ze schabu w pysznym sosie grzybowym. Można podać z kluskami śląskimi, kopytkami lub ziemniakami.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Musztarda
    • Kilka plasterków szynki
    • 3 ogórki konserwowe
    • Mąka do panierki
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • ½ kg pieczarek
    • Sos grzybowy

Zrazy zanurzone w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrazy 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka.
  • roladki 2. Zawijamy roladki.
  • roladki 3. Panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • 4. Układamy roladki w naczyniu.
  • grzyby 5. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • sos 6. Sos rozrabiamy w połowie szklanki wody i hartując wlewamy do grzybów.
  • danie 7. Sosem grzybowym polewamy roladki. Danie gotowe. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy