Zrazy ze śledziem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Schab i śledź w jednym stworzą doskonały duet.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 podłużne plastry schabu

    4 plastry śledzi małosolnych

    Jajko

    Bułka tarta

    Sól

    Pieprz

Zrazy ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbij i natrzyj solą i pieprzem. Odstaw na godzinę. Śledzie lekko rozbij, tak aby były podobnej wielkości jak schab. Nastepnie połóż je na mięsie i zwiń w rulon. Zepnij wykałaczką. Zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Podsmaż na niewielkiej iklości oleju, aż nabiorą złocistego koloru. Następnie dolej wody tak aby i duś do miękkości. Podawaj z sałatką warzywną i ziemiakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy