Zrolowany boczek

0 (0 ocen)

Przepis na tę pyszną roladę mam od mamy. Zawsze jako pierwsza znika ze stołu:)

Składniki:

  • 1 1/2 kg chudego świeżego boczku,
    1/2 kg pieczarek,
    cebula,
    sól, pieprz,
    łyżeczka żelatyny,
    bazylia,
    oregano,
    majeranek,
    olej.

Zrolowany boczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, rozkroić tak by tworzyło równą gładką powierzchnię.
  • 2. Pieczarki i cebulę pokropić w kostkę, podsmażyć na oleju.
  • 3. Farsz rozłożyć na boczku, doprawić, posypać ziołami w niewielkiej ilości, posypać żelatyną, zrolować. Przełożyć do brytfanki. Podlać odrobiną wody. Piec ok. godz w temp. 200st.

Komentarze

Podobne przepisy