ZUPA ARACHIDOWO- KOKOSOWA

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś proponuję zupę w nieco innym wydaniu, o lekko słodkawym smaku współgrającym z orzeszkami arachidowymi i owocami. Na pewno się nią nie najemy, ale zawsze miło spróbować jakiś nowych smaków i warto poeksperymentować.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag masła orzechowego
    1 puszka mleczka kokosowego ( 40 dag)
    1/2 l. bulionu warzywnego
    gruszka
    jabłko kwaskowe
    1 łyżka masła
    1/4 łyżeczki curry
    1/4 łyżeczki słodkiej papryki
    4 łyżeczki pesto zielonego
    sól
    pieprz

Zupa arachidowo- kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion połączyć z masłem orzechowym i mlekiem i pesto, doprawić solą, pieprzem, curry, papryką . Gruszkę i jabłko, obrać, pokroić w paski i skarmelizować na maśle ok 5-7 min. Nalewać na talerze, dodać gruszkę i jabłko , udekorować bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy