Zupa borowikowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam tą zupę!Jest bardzo sycąca,a dzięki borowikom ma wspaniały smak i aromat!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - suszone borowiki: 50 gramów
    - fasola biała: 150 gramów
    - ziemniaki: 3 sztuki
    - marchewka: 3 sztuki
    - kostka rosołowa grzybowa: 1 sztuka
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - sól i pieprz: 2 szczypty

Zupa borowikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie spłukać pod bieżącą wodą,zalać pół litra zimnej wody i odstawić na noc.Fasolkę umyć,zalać wodą i też pozostawić na noc.
    Do garnka wlać 2,5l wody,dodać odsączoną fasolkę i grzyby,razem z wodą w której moczyły się,włożyć kostkę,liść laurowy - gotować 15min.,dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaczki i pokrojoną w plasterki marchewkę - gotować jeszcze 25min.Doprawić solą i pieprzem,można również dodać śmietanę pod koniec gotowania!
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy