Zupa borówkowa z makaronem, cynamonem i śmietaną

0 (0 ocen)

Odmiana od zwykłych zup......

Składniki:

  • borówki amerykańskie 2.5 szklanki
    woda wrząca 2 szklanki
    makaron mix kokardki, kolanka itp. 1/2 szklanki
    cynamon 1 łyżeczka
    cukier 2 łyżeczki
    śmietana 3 łyżki

Zupa borówkowa z makaronem, cynamonem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Gotujemy al dente makaron. Odcedzamy.

    Gotujemy wodę. Borówki przekładamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą, dodajemy cynamon i zagotowujemy.

    Sciągamy z palnika zupę, dodajemy cukier i miksujemy

    Dodajemy śmietanę i mieszamy.

    Podajemy z makaronem, mozemy polać dodatkowo kleksem smietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy