Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna zupka pełna zdrowych i smacznych warzyw.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 ćwiartki z kurczaka
    3 ziemniaki
    2 młode marchewki
    1 duży pęczek botwinki z buraczkami
    1 cukinia
    1/2 kapusty pekińskiej
    2-3 liście laurowe
    1 łyżka ziarenek ziela angielskiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Zupa botwinkowa z cukinią i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować, aż mięso będzie miękkie (około 50 minut), następnie wyjać je z garnka, a wywar przecedzić przez sito. Wrzucić pokrojone kostkę buraczki, marchewkę i ziemniaki. Gotować 10 minut. Wrzucić cukinię pokrojoną w ćwierćplasterki, pokrojone listki i łodygi botwinki oraz poszatkowaną kapustę. Gotować kolejne 10 minut. Przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy