Zupa buraczkowa z fasolą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gęsta, pożywna zupa buraczkowa z fasolą z zapasów zamrażalki.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa z szynki
    - kawałek wędzonego schabu
    - 8 kartofli
    - 2 marchewki
    - mrożona fasola
    - mieszanka warzywna mrożona ( potarkowana marchew, pietruszka, seler, por i buraczki czerwone),
    - koper
    -łyżka suszonego majeranku
    - pieprz i sól
    - odrobina śmietanki 30%
    - bulion po rosole.

Zupa buraczkowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w plasterki, schab w plastry i następnie słupki. Wrzucić do garnka i podsmażyć. Następnie zalać bulionem, dodać ze 3 garście fasoli. Jak fasola lekko zmięknie dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i marchew w plasterki. Doprawić solą i pieprzem. Jak ziemniaki zaczną robić się miękkie dodać sporo mieszanki warzywnej. Na zakończenie dodać koper, majeranek i zabielić lekko śmietanką i ewentualnie doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy