zupa buraczkowa z fasolką szparagową i jajkiem na wołowinie

0 (0 ocen)

syta,smaczna zupa, podawać z mięskiem, z jajkiem ugotowanym na twardo.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso wołowe 70 dag, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, liście laurowe 3 sztuki, ziele angielskie 5 sztuk, buraki czerwone 1 kg, fasolka szparagowa 30 dag, ziemniaki 4 sztuki, kucharek 3 łyżeczki, koncentrat z buraków 1/2 szklanki, majeranek 1 łyżka, jajka ugotowane na twardo - ile potrzeba, koperek 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony - do smaku

Zupa buraczkowa z fasolką szparagową i jajkiem na wołowinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. ładny kawałek szpondra wołowego opłukać, zagotować w niedużej ilości wody i wodę odlać, wlać teraz odpowiednią ilość wody i zagotować..... wsypać ziele i liście i gotować z 40 minut pod przykryciem..... wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, obrane i starte na tarce grubsze oczka buraczki, fasolkę szparagową, ziemniaki i gotować z 35 minut...... do smaku doprawić kucharkiem, koncentratem z buraków, pieprzem, majerankiem, koperkiem

Komentarze

Podobne przepisy