zupa cebulowa

0 (0 ocen)

  • 1 min

danei proste i smaczne

  • 1 min

Składniki:

  • 1 kg cebula biała,
    0,5 kostki masło,
    kminek,
    2 łyż mąka,
    20 dkg ser zółty wędzony,
    pieprz,
    Sól,
    przyprawa uniwersalna lub maga do smaku
    1,5 szkl woda,
    1 szt ciasto francuskie

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę kroimy w talarki i dusimy na maśle aż do miekkosci nastepnie dodajemy przyprawy i zmielony kminek zalewamy wodą i dusimy do miękkosci zagęszczamy maką. Następnie zupe przelewamy do bulionówek żaroodpornych do kazdej porcji ścieramy ser żółty i przykrywamy ciastem francuskim wierzch bulionówki. Zapiekamy ok 15 min

Komentarze

Podobne przepisy