zupa cheesburgerowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszna, sycąca, mocno serowa

  • 60 min

Składniki:

  • składniki na 4 osoby :
    litr bulionu
    30 dkg mięsa mielonego
    1 mała cebula
    150 g serka topionego
    100 g startego sera żółtego
    2 małe pomidory
    2 ogórki konserwowe
    2 łyżki pikantnego ketchupu
    2 łyżki musztardy
    mały kawałek pokrojonej sałaty lodowej
    cebulka dymka lub szczypiorek
    2 łyżki oleju
    sól pieprz do smaku

Zupa cheesburgerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebule pokroić w kostkę i podsmażyć z mięsem mielonym na oleju. zalać bulionem i gotować aż mięso będzie miękkie. dodać serek topiony (pokrojony w kostkę) i ser żółty. gotować do połączenia. dodać ketchup, musztardę, doprawić solą i pieprzem. gorącą zupę przełożyć do miseczek. na wierzch wyłożyć pokrojone pomidory, ogórki , sałatę. wszystko posypać dymką. podawać z pieczywem

Komentarze

Podobne przepisy