ZUPA CHIŃSKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

CIEKAWA ZUPA IDEALNA NA PRZYJĘCIE I TAKŻE DZIEŃ PO

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 CAŁY KURCZAK LUB 3 UDKA
    PÓŁ KG PIECZAREK
    MARCHEWKA 2SZT
    PIETRUSZKA 2SZT
    SELER 1 SZT
    POR, CZOSNEK
    CEBULA MAŁA
    PAPRYKA CZERWONA
    MAKARON GWIAZDKI LUB ZACIERKA
    PRZECIER POMIDOROWY 1 ŁYZECZKA
    PRZYPRAWY: MAJERANEK, VEGETA, OSTRA PAPRYKA, KOSTKA ROSOŁOWA, PIEPRZ, MAGII, LISĆ LAUROWY, ZIELE

Zupa chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KURCZAKA MYJEMY I DZIELIMY, ZALEWAMY WODĄ 3L I GOTUJEMY ROSÓŁ DODAJEMY PO KAWAŁKU WARZYW I PRZYPRAWY DO ROSOŁU
  • 2. KURCZAKA UGOTOWANEGO OBIERAMY I KROIMY W MAŁE PASKI LUB KAWAŁKI DODAJEMY DO WYWARU. NA PATELNI NA MAŚLE PODSMAŻAMY STARTĄ MARCHEWKĘ, PIETRUSZKĘ, SELERA, PORA DODAJEMY DO ROSOŁU. PIECZARKI KROIMY W PLASTERKI I Z CEBULĄ PODSMAŻAMY NA MAŚLE I TEZ DODAJEMY DO ZUPY. DODAJEMY POKROJONĄ W CIENKIE PASECZKI PAPRYKĘ ORAZ WSZYSTKIE PRZYPRAWY DO SMAKU GOTUJEMY OK 25MINUT
  • 3. POD KONIEC GOTOWANIA DODAJEMY MAKARON I PRZECIER POMIDOROWY. NA PATELNI PODSMAŻAMY 2 ŁYŻKI MĄKI I ZALEWAMI CIEPŁYM WYWAREM(1 SZKLANKA) ZAGĘSZCZAMY TYM ZUPĘ PRZY POMOCY SITKA BY NIE BYŁO GRUDEK. DODAJEMY CZOSNEK ZMIAŻDŻONY

Porady

JA WARZYWA WYJMUJE I ZOSTAJE SAM ROSÓŁ LUB MOŻNA PRZECEDZI I ZOSTANIE CZYSTY WYWAR, ZUPA LEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEŃ, MAKARONU DODAJEY WEDŁUG UZNANIA JESLI CHCEMY BY ZUPA BYŁA GĘSTSZA TO DAMY WIĘCEJ JA DAJE 3/4 SZKLANKI MAKARONU GWIAZDKI, W CZASIE GOTOWANIA MOŻEMY DOLAĆ WODY

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy