Zupa chrzanowa z białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa jest banalnie prosta w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się zarówno na Wielkanocnym stole jak i na codzienny obiad.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy
    3 łyżki chrzanu tartego
    5 szkl rosołu (może być z kostki)
    250ml śmietany 18%
    Łyżka masła
    Łyżka mąki pszennej
    Łyżeczka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki cukru
    Sól

Zupa chrzanowa z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrzan chwilę poddusić na maśle. Połączyć z rosołem i zagotować. Doprawić solą i uparzyć w wywarze kiełbasę.
  • 2. Uparzoną kiełbasę wyjąć. Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować wywarem i wlać do garnka. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem. Podawać z wcześniej uparzoną kiełbasą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy