Zupa curry z indykiem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i aromatyczna.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mielonego mięsa z indyka
    2 młode marchewki
    2 cm świeżego imbiru
    2 ząbki czosnku
    1 mała cukinia
    3 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy curry
    1,3 l bulionu warzywnego
    3 łyżki kaszy bulgur
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Zupa curry z indykiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, rozdrabniamy przy pomocy drewnianej łyżki, na ulubione kawałki. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki, młode marchewki, posiekany czosnek i imbir. Chwilę smażymy, dodajemy przyprawę , dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy kaszę i pokrojoną na kawałki cukinię.
    Całość gotujemy jeszcze przez kwadrans, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy