Zupa cygańska

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -30 dag chudego boczku wędzonego
    -4 duże ziemniaki
    -1 papryka czerwona
    -1 cebula
    -1 puszka groszku
    -1 puszka fasoli czerwonej
    -4 ząbki czosnku
    -3 łyżki koncentratu pomidorowego
    -sól
    -pieprz

Zupa cygańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek, cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Następnie przekładamy do garnka z wodą i gotujemy 10 minut. Dodajemy do tego pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekany czosnek. Zupę gotujemy do momentu aż ziemniaki będą prawie miękkie. Następnie dodajemy groszek i fasolę z puszki oraz przecier pomidorowy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 8 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy