Zupa czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest to deser dość tradycyjny, ale wzbogacony odrobiną nowoczesnejkuchni smakuje zupełnie inaczej.

  • 15 min

Składniki:

  • Litr mleka
    2 opakowania budyniu czekoladowego z cukrem
    Tabliczka gorzkiej czekolady
    Łyżeczka cukru waniliowego
    3 łyżki mielonych orzechów włoskich
    Bita śmietana do dekoracji

Zupa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szklankę mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym. Resztę mleka zagotuj
    z połamaną czekoladą, orzechami i cukrem waniliowym. Gdy się zagotuje
    dodaj mieszankę z proszkiem budyniowym. . Gdy się zagotuje dodaj
    mieszankę z proszkiem budyniowym. Gorącą masę odstaw na kilnanascie
    minut do przestygnięcia. Następnie przełóż do miseczek lub
    bulionówek i odstaw do całkowitego przestudzenia. Udekoruj bitą
    śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy