Zupa dyniowo paprykowa z chipsem z boczku

0 (0 ocen)

  • 40 min

pyszna i w jesiennych kolorach

  • 40 min

Składniki:

  • 400 ml rosołu
    1 szkl wody
    2 ziemniaki
    2 marchewki
    1 czerwona papryka
    1 szkl pure z pieczonej dyni
    1 cebula
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    bazylia oregano
    śmietana
    boczek wędzony surowy

Zupa dyniowo paprykowa z chipsem z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pure z dyni przygotować wcześniej, Należy kawałek dyni upiec skropiony oliwą przez ok 30 min w temp 170 st z termoobiegiem, Osączyć na durszlaku i zmiksować przy pomocy blendera.

    Rosół wlać do garnka, uzupełnić wodą, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę i paprykę (lekko pokrojone) i przyprawy do smaku.
    Ugotować do miękkości, zmiksować przy pomocy blendera , dodać pure z dyni i jeszcze raz zagotować.
    Podawać ze śmietaną i dobrze przyrumienionym na patelni boczkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy