Zupa fasolowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo pożywna i aromatyczna. Rozgrzeje w chłodne dni.

  • 40 min

Składniki:

  • 250g fasoli Jaś
    3 marchewki
    6 dużych ziemniaków
    4 średnie pietruszki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    liść laurowy
    1 liść selera
    pęczek natki pietruszki
    kostka rosołowa
    majeranek
    łyżeczka degusty
    pieprz, sól
    olej
    2 łyżki mąki

Zupa fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Marchew, ziemniaki, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę, liść selera i natkę pietruszki posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  • 2. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i zagotować. Doprawić przyprawami do smaku. Gotować, aż składniki będą miękkie.
  • 3. W rondelku rozgrzać olej, dodać 2 łyżki mąki i smażyć chwilę na kolor złoty. Zasmażkę wlać do zupy i przez kilka minut gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy