Zupa fasolowa 'Ambasador'

0 (0 ocen)

Zupa fasolowa z dodatkiem brukselki....

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · fasola biała 1 szkl
    · brukselka 20 dag
    · śmietana 18 proc 2/3 szkl
    · mąka pszenna 1-2 łyżki
    · żółtka 1-2 szt
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz
    · cukier

Zupa fasolowa 'ambasador' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osolona wodą z dodatkiem cukru, ugotować, odcedzić. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z fasolą i brukselką, chwilę pogotować. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy