Zupa fasolowa 'Hotel Contynental'

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Zupa fasolowa z papryką i rodzynkami...

  • 3 godz.

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · fasola perłowa 2/3 szkl
    · cebula
    · papryka 2-3 strąki
    · tłuszcz
    · mąka pszenna 1-2 łyżki
    · rodzynki 2 łyżki
    · sól
    · pieprz
    · kminek
    · papryka słodka mielona
    · przyprawa do zup

Zupa fasolowa 'hotel contynental' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, ugotować, pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, wymieszać z fasolą, opłukanymi rodzynkami i przyprawami, chwile pogotować, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy