ZUPA FASOLOWA Z ZIOŁAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rozgrzewająca i pożywna,doprawiona ziołami jest bardziej lekkostrawna.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    ok 20 dag fasoli białej
    boczek wędzony 15 dag
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/2 pora
    3-4 ziemniaki
    1 łyżka mąki
    śmietana 18%
    zioła prowansalskie
    pieprz
    kostka bulionowa
    vegeta
    natka pietruszki

Zupa fasolowa z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę należy opłukać,namoczyć na noc .Następnie w tej samej wodzie ugotować z dodatkiem kostki bulionowej i vegety.Gdy będzie miękka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,marchewkę i pietruszkę startą na grubych oczkach,pora pokrojonego w pół krążki.Boczek pokroić w kostkę ,podsmażyć ,dodać do zupy.Zaprawić śmietaną rozmieszaną z mąką.Na koniec przyprawić ziołami i pieprzem,oraz posypać natką.Podawać z grzankami czosnkowymi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy