Zupa fasolowy mix

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pożywna, smaczna i kolorowa zupa dla amatorów wszelkich rodzajów fasoli. Doprawiona czosnkiem wspaniale rozgrzewa i uodparnia.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 puszka mix fasoli z cieciorką
    1 puszka fasoli gotowanej na parze
    1 marchewka
    1/2 pietruszki
    kawałek selera
    4-5 ziemniaków
    1 czerwona papryka
    koncentrat pomidorowy
    1 ząbek czosnku
    1,5 l bulionu warzywnego
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    kurkuma
    curry
    1 łyżka mąki

Zupa fasolowy mix - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion podgrzewamy. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, oprócz ziemniaków. Te dorzucamy dopiero po 15 minutach. Dokładamy przeciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy, curry i kurkumę. Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzucamy opłukaną fasolę i mix z cieciorką. Zupę doprawiamy solą oraz pieprzem i zagęszczamy mąką wymieszaną w 1/5 szklanki wody. Podajemy z poszatkowaną, świeżą natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy