Zupa grzybowa

0 (0 ocen)

pyyyyyszna!!!

Składniki:

  • 2 litry wywaru z grzybów
    ok. 500-600 g grzybów
    3 kostki bulionowe
    ziele angielskie
    pieprz czarny świeżo mielony
    1/2 poszatkowanej cebuli (wcześniej podsmażyć)
    ok. 1/2 szkl. śmietany 30%
    ew. 2-3 łyżki mąki do zaklepki

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa grzybowa-cały garnek 1. Połączyć wywar z posiekanymi grzybami i podsmżoną cebulką, dodać kostki rosołowe i ziele angielskie. Zagotować i chwilę pogotować, zaciągnąć śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy