Zupa grzybowa shitake

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najlepsza zupa grzybowa jaką jadłam i bardzo prosta w przygotowaniu

  • 30 min

Składniki:

  • 200 gram pieczarek brązowych
    200 gram grzybów shitake
    30 gram masła
    2 łyżki mąki
    200 gram śmietany kremówki
    2 litry bulion z kostki grzybowej
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól i pieprz do smaku

Zupa grzybowa shitake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plastry a grzyby shitake na mniejsze kawałki,podsmażyć na maśle następnie posypać dwoma łyżkami mąki.Bulion zagotować i dodać do niego podsmażone grzyby.Śmietanę ubić na sztywno i dodać delikatnie do zupy .Gotować przez 5 minut i na koniec dodać pokrojony szczypiorek

Komentarze

Podobne przepisy