zupa grzybowa z lubczykiem

0 (0 ocen)

  • 1 min

Znana zupa ale z dodatkiem który nie jest zbyt często dodawany a wydobywa smak grzybów

  • 1 min

Składniki:

  • suszone grzyby np. borowiki
    1 łyżka mąki
    10o ml śmietany
    pół cebuli
    sól, pieprz
    pietruszka, ziele lubczyku
    makaron kokardki

Zupa grzybowa z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. suszone grzyby moczymy tak ok. 1 godz. kroimy na mniejsze cząstki i potem gotujemy do miękkości, na patelni podsmażamy cebulę i łączymy ją z wywarem i grzybami dolewamy litr wody i zagotowujemy dodajemy przyprawy, dodajemy ugotowany makaron i zagęszczamy mąką ze śmietaną, zupę posypujemy zielem lubczyku.

Porady

Jeśli nie mamy suszonych grzybów mogą być pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy