Wspaniale syci i rozgrzewa w chlodny deszczowy dzien...
30 min
Dla 6 osób
Średni
Składniki:
1\2kg lopatki wieprzowej,1peczek pietruszki,1/5kg cienkiej kielbasy,1op.passaty pomidorowej,2roznokolorowe papryki,6ziemniakow,2marchewki,1burak,lisc laurowy,szczypta lubczyku,szczypta pieprzu,szczypta curry,szczypta przyprawy do dan z fasoli,1puszka czerwonej fasoli,(lub ciecierzycy)1szkl.oleju
Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Lopatke i kielbase kroimy w kostke,rozgrzewamy na patelni olej,podsmazamy,nastepnie obieramy warzywa,kroimy w kostke,z papryk usuwamy gniazda nasienne,kroimy je w osemki,wrzucamy do miesa i smazymy,przekladamy do wysokiego garnka,wsypujemy przyprawy(vegete,lubczyk,lisc laurowy)wlewamy wode,podgotowujemy,nastepnie wraz zalewa dodajemy fasole(ciecierzyce),gotujemy,dodajemy passate,przyprawiamy reszta przypraw,mieszamy.posypujemy listkami pietruszki.Po ugotowaniu podajemy z chlebem.
Porady
Zamiast passaty mozna uzyc soku pomidorowego pikantnego.
Komentarze