Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna,syta,kolorowa,w sam raz na ostatnie chłodniejsze dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa
    2 cebule
    3-4 ząbki czosnku
    3-4 ziemniaki
    150g pieczarek
    2 marchewki
    2 puszki pomidorów lub 500g passaty pomidorowej
    ok.300ml bulionu
    puszka fasolki czerwonej
    2 garście mrożonego groszku
    1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
    1 łyżeczka majeranku
    sól
    pieprz
    chilli
    przyprawa do gulaszu
    zielona pietruszka

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w półplasterki,czosnek wycisnąć.Ziemniaki pokroić w kostkę,marchewki w plastry,pieczarki na ćwiartki.Cebule i czosnek zezłocić na rozgrzanym oleju ,dodać mięso i dobrze wysmażyć.Dorzucić warzywa i smażyć ok.10 minut,mieszając.Dać pomidory,bulion i przyprawy,dusić ok.30-40min.W razie potrzeby dolać bulionu,na końcu wrzucić odsączoną fasolkę.Doprawić pikantnie i podawać posypaną natką ze świeżym chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy