zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 2 min

Smaczna i sycąca

  • 2 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego :łopatka,karkówka, schab;4ziemniaki, puszka czerwonej fasoli, pęczek wlosczyzny,3 cebulę,2 papryki; 2 pomidory, mały koncentrat pomidorowy, sól; pieprz,gałka muszkatołowa, papryka mielona,przyprawa do gulaszu,2 kostki:rosołowe

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawione przyprawą do gulasz podsmażamy z cebulą pokrojoną w talarki ,wrzucamy do gotującej wody,dodajemy kostkę rosołową ,;gdy mięso będzie prawie miękkie wrzucamy wszystkie warzywa pokrojone w kostkę, gdy będą miękkie dodajemy przecier,przyprawy i na końcu fasolę .Smacznego ☺

Porady

Mięso możemy doprawić dzień wcześniej i wstawić do lodówki, można też dodać chili;trochę majeranku i ziół prowansalskich.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy