Zupa jarzynowo-chrzanowa

0 (0 ocen)

Delikatna i lekka , idealna po świątecznym ciężkim jedzeniu :)

Składniki:

  • 2 l. wody
    1 kość na zupę
    1/2 opakowania mieszanki warzyw mrożonych( marchew , pietruszka , brokuł , kalafior, brukselka , cebula , fasolka)
    1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
    1 łyża chrzanu śmietankowego
    1 szklanka mleka
    2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    5-6 kropelek przyprawy uniwersalnej typu maggi
    sól , pieprz

Zupa jarzynowo-chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość , ziele angielskie i liście laurowe włożyć do garnka , zalać wodą-zagotować.
    Zebrać szumowiny , dodać warzywa , gotować do miękkości.
    Mleko połączyć z chrzanem solą , pieprzem i maggi , przelać do garnka , wymieszać , gotować 5 min , w razie potrzeby doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy