Zupa jesienna na zasmażce

0 (0 ocen)

  • 35 min

Smaczna syta zupka pełna witamin

  • 35 min

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    1 marchewka
    1/2 szt selera
    1 garść fasolki szparagowej
    20 dag brukselka
    1/2 szt kalafiora
    3 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    1 litr bulionu
    natka pietruszki

Zupa jesienna na zasmażce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do bulionu. Gotujemy ok 10 min. Następnie miksujemy ziemniaki. Dodajemy pokrojoną marchewkę i seler. Następnie dodajemy fasolkę brukselkę i różyczki kalafiora. Dolewamy przegotowanej wody i dodajemy liść laurowy.
  • 2. Gotujemy ok 15 min. Doprawiamy solą do smaku. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i robimy zasmażkę 2 stopnia. Wlewamy zasmażkę do zupy - mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy