Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To jedna z moich ulubionych zup. Najlepiej smakuje ze świeżym koperkiem prosto z przydomowego ogródka.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - porcja rosołowa z kurczaka
    - 1 kalafior
    - 2 marchewki
    - 5 ziemniaków
    - 200 ml śmietany 30%
    - pęczek kopru
    - vegeta, sól, pieprz

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wypłucz włóż do garnka. Dodaj podzielony na różyczki kalafior, pociętą w plasterki marchewkę, i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej wodą. Wstaw na ogień i gotuj warzywa do miękkości. Dopraw do smaku.
    Śmietanę przelej do słoiczka, zmieszaj z niewielką ilością zupy, następnie wlej do garnka.
    Koperek opłucz i drobno posiekaj. Wsyp do zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy