Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Największym amatorem tej zupy jest mój 3-letni synek Mikołaj.

Składniki:

  • ● kalafior
    ● 6 ziemniaków
    ● porcja rosołowa
    ● seler
    ● por
    ● 2 pietruszki
    ● 2 marchewki
    ● kilka ziaren pieprzu
    ● liść laurowy
    ● ziele angielskie
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● 3 łyżki mąki
    ● 3 łyżki śmietany 18-proc

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora myjemy. Marchewki,
    pietruszki i selera obieramy,
    myjemy i kroimy w kostkę.
    Mięso myjemy, zalewamy 3
    litrami wody, gotujemy. Gdy
    woda zacznie wrzeć, dodajemy
    warzywa i doprawiamy.
    Gotujemy 20 minut
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy. Kalafiora myjemy
    i dzielimy na różyczki. Dodajemy
    do zupy i go tujemy ok.
    15 minut. Zabielamy śmietaną
    wymieszaną z mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy