Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -średniej wielkości kalafior
    -skrzydło z indyka, kurczaka lub dowolne mięso z kością
    -5 ziemniaków
    -2 marchewki
    -1 pietruszka
    -1/2 selera
    -2-3 łyżki kaszy manny
    -mały kubek gęstej śmietany
    -koperek
    -sól
    -pieprz
    -woda ok 2-3 l

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć. Warzywa obrać, umyć po bieżącą wodą - pokroić w kostkę. Kalafior umyć, oddzielić różyczki. Do garnka nalać wody, włożyć mięso i pokrojone warzywa (bez kalafiora). Gotować około 1/2 godziny. Wrzucić kawałki kalafiora i kaszę mannę, gotować do miękkości, doprawić do smaku. Do garnuszka wlać trochę zupy, dodać śmietanę, zamieszać - wlać do garnka z zupą. Dodać koperek i lekko zagotować.

Komentarze

Podobne przepisy