Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

Zastanawiał się jaką zupkę przygotować i gdy poszłam z córeczką na rynek ujrzałam kalafiory i już wiedziałam co będzie na obiad

Składniki:

  • porcja rosołowa
    3 marchewki
    2 pietruszki
    pół selera
    mały por
    mały kalafior
    4-5 ziemniaków
    100 ml śmietanki 12%
    łyżka siekanego koperku
    sól, pieprz, lubczyk,

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać zimną wodą, osolić, zagotować i zdjąć szumowiny. Dodać obrane i pokrojone marchewki, pietruszki, selera i pora (ja marchewki i pora pokroiłam w krażki, selera i pietruszkę w kostkę). Gotować do miękkości. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i kalafiora podzielonego na nieduże różyczki. Kiedy i one będą miękkie, dodać śmietanę i koperek. Przyprawić solą, pieprzem i lubczykiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy