Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

typowo letnia zupa na młodej marchewce i świeżym koperku. Uwielbiam zupę kalafiorową latem.

  • 60 min

Składniki:



  • wywar 2 litry
    kalafior 1 mała sztuka
    koperek świeży 1/2 pęczka
    marchewka młoda 3 sztuki
    pieprz i sól do smaku
    liść laurowy 1 sztuka
    natka pietruszki

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar przelać do garnka, dodać listek laurowy.
    Marchew obrać i pokroić w kostkę .
    Kalafior umyć i podzielić na mniejsze części.
    Warzywa dodać do wywaru i gotować do miękkości.
    Dodać posiekany koperkiem i natkę pietruszki, doprawić.

    SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy