Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną i słonecznikiem

0 (0 ocen)

Za mną już pierwsze zbiory kalafiora wyhodowanego osobiście :)Przygotowałam z niego taką oto prostą zupę.Do tego bardzo zdrową.

Składniki:

  • 1 duży kalafior
    750ml bulionu warzywnego
    1/2 szklanki kaszy jaglanej
    kilka łyżek ziaren słonecznika
    sól, pieprz

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Przekładamy go do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 10 minut. Lekko studzimy, miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w szklance wody, w osobnym garnku.
    Gdy będzie gotowa, przekładamy ją do zupy. Mieszamy.
  • 3. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
    Posypujemy nim zupę przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy