Zupa kalafiorowo fasolkowa na udku drobiowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Z MŁODYMI WARZYWAMI, PEŁNA WITAMIN!

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Różyczki jednego średniego kalafiora
    400 g żółtej fasolki szparagowej
    1 marchew
    kawałek pietruszki
    2 ziemniaki
    3 kulki ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    sól do smaku
    pieprz czarny świezo zmielony do smaku magii
    bazylia do smaku
    mały pęczek świeżej natki
    2 łyżki śmietanki do zup

Zupa kalafiorowo fasolkowa na udku drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka płuczemy , ywrzucamy do wody dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i przyprawy i gotujemy przez ok 30 minut.
    Po tym czasie do wywaru podajemy różyczki kalafiora, pokrojoną na mniejsze części fasolkę szparagową i pokrojona na plasterki marchew oraz starta na tarce pietruszkę.
    Gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy posiekana natkę i ewentualnie przyprawiamy do smaku.
    Na koniec zabielamy zahartowana śmietanka do zup,
    smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy