Zupa koperkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna,zdrowa i łatwa w przygotowaniu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rosół: 1 litr
    - ziemniaki: 50 dekagramów
    - koperek: 1 pęczek
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - kwaśna śmietana: 1 szklanka
    - mąka: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 łyżeczka

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę,pietruszkę i ziemniaki obieramy .Ziemniaki kroimy w kostkę ,a marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce.Do wrzącego rosołu wkładamy warzywa i gotujemy 15 minut.Przyprawiamy do smaku.Masło rozgrzewamy,dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.Wlewamy śmietanę i mieszamy.Zasmażką zagęszczamy zupę.Wrzucamy posiekany koperek.Zupę rozlewamy na talerze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy