Zupa koperkowa

0 (0 ocen)

Prosta i smaczna

Składniki:

  • 2 marchewki,pokrojone w kostkę
    1 pietruszka,pokrojona w kostkę
    1 spore udko
    3/4 szklanki ryżu
    1 liść laurowy
    ziarenko ziela angielskiego
    pieprz,sól do smaku
    3 łyżki śmietany 12%
    1 pęczek koperku

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko zalej ok 2 l wody,dodaj warzywa, liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz. Całość gotuj przez ok. 45 minut.
    Z bulionu wyjmij ziele angielskie,liść laurowy i udko. Dodaj ryż,gotuj ok 10 minut.
    Koperek posiekaj i dodaj do zupy. Śmietanę przełóż do miseczki,dodaj łyżkę zupy.Wymieszaj i wlej do garnka z zupą.
    Całość gotuj jeszcze przez chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy